Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Forn prepara el terreny per fer fora Colau

El conseller d’Interior destituït pel 155 demana que Junts i ERC facin un esforç per les eleccions de 2023, per intentar sumar sensibilitats a les municipals, també a la ciutat comtal. Forn ha exposat la seva desconfiança amb la taula de diàleg, malgrat no ser-ne contrari

Redacció
Redacció 19/08/2021
Pla mitjà de Quim Forn durant els parlaments a les portes de Lledoners. Imatge del 23 de juny del 2021

Quim Forn, el conseller d’Interior destituït perl 155, ha reclamat un “esforç” a Junts i PDeCAT per arribar a un “acord” i “sumar” de cara a les eleccions municipals del 2023. En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dijous, Forn ha remarcat la “predisposició” d’alcaldes del PDeCAT per explorar una aliança amb JxCat. Forn ha explicat que ja ha demanat al secretari general del partit, Jordi Sànchez, que cal ser “generós”: “Qui no es vegi capaç de sumar, que faci un pas al costat”.

Forn recentment alliberat no ha volgut valorar quina hauria de ser la fórmula final d’aquest acord. D’altra banda, Forn ha dit que veu “molt difícil” i “complicat” que l’independentisme pugui reproduir l’escenari del 2017, i ha reiterat que desconfia de la taula de diàleg amb l’Estat.

Forn considera que “no hi ha divergències estrictament ideològiques”, de manera que defensa que aquest “acord” entre Junts i PDeCAT hauria de “ser possible”. “Qualsevol altra cosa, ens afebleix”, ha advertit l’exconseller d’Interior, que ha insistit que seria “molt recomanable i positiu” intentar sumar “diferents sensibilitats” de cara a les municipals.

Per altra banda, Forn ha opinat que és “molt complicat” tornar a l’escenari de tensió del 2017 entre Catalunya i l’Estat espanyol, després que el president del Govern, Pere Aragonès, apuntés en una entrevista a l’ACN que podrien tornar situacions de “xoc” en un futur si Madrid no fa cap proposta per resoldre el conflicte durant la negociació.

En aquesta línia, Forn ha subratllat que desconfia de la taula de diàleg, i que “s’equivoca qui cregui que el conflicte es pot resoldre en un despatx”. “No hi estic en contra, però confio molt poc en els resultats, perquè l’experiència ho demostra”, ha argumentat.

Forn també ha manifestat que la reforma del model policial l’han d’abordar els experts en la matèria. En referència a les peticions de la CUP per limitar les funcions de la Brimo o l’Arro dels Mossos d’Esquadra, Forn ha advertit que el debat no es pot convertir en cap “joc polític”.