Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Forcadell rebat Coscubiela: “No m’avergonyeixo, ans el contrari”

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament en el Govern de Puigdemont, Carme Forcadell, ha piulat per contestar a una afirmació de l’exdiputat Joan Coscubiela. L’exportaveu de Catalunya Sí que es Pot ha afirmat que “el 6 i el 7 de setembre han desaparegut del relat independentista perquè se senten força avergonyits del que va passar.”

D’aquesta manera, Coscubiela s’ha mostrat en contra que el 6 i 7 de setembre de 2017 s’aprovés les lleis de referèndums i la llei de transitorietat jurídica que van fonamentar jurídicament el Primer d’Octubre. A més a més, ha afegit en una entrevista al programa Aquí Cuní que “sense el 6 i el 7 no hi hauria hagut l’1 d’octubre, i per tant estan en fals”. Amb aquestes afirmacions, sembla que l’exdiputat de Catalunya Sí que es Pot estigui culpabilitzant als independentistes de la violència exercida per l’Estat espanyol en contra dels ciutadans i també intenta deslegitimar el referèndum del Primer d’Octubre.

Publicitat

Carme Forcadell, que ha considerat que eren unes afirmacions que estaven fora de lloc ha respost a Coscubiela amb una frase taxativa: “No m’avergonyeixo ans el contrari, es va defensar la sobirania del Parlament, la llibertat d’expressió i el dret d’iniciativa dels diputats, totes les opinions es van escoltar”.

Així, la presidenta de la Mesa del Parlament el 2017 ha deixat clar el seu punt de vista segons el qual, l’aprovació d’aquestes lleis es va fer seguint la normativa del Parlament, i que per tant, reforcen que Forcadell va complir en les seves funcions com a presidenta de la Mesa.

Amb aquest revés, ha deixat a Coscubiela amb un pam de nas. Cal recordar també que Coscubiela, a diferència d’un altre diputat Albano-Dante Fachín que va votar “NO” secretament, va ensenyar als mitjans de comunicació la votació, i que aquest fet va facilitar que s’esclarís quins diputats votaven a favor de la llei i quins en contra.

Forcadell ha acabat la piulada amb una frase contundent: “No sé si a tots els Parlaments es pot dir el mateix.” D’aquesta manera ha mostrat el seu escepticisme, i compliment dels drets de l’oposició, vers al funcionament d’altres òrgans polítics.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut