Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Forcadell defensa la “taula de diàleg” i es mostra encuriosida amb la proposta del Gobierno

La presidenta del Parlament injustament destituïda amb el 155 ha considerat que “és el moment de la taula del diàleg”. Forcadell dona un vot de confiança al Govern d’Aragonès, malgrat que reitera el seu escepticisme amb l’executiu espanyol

Agències 23/08/2021
Pla de Carme Forcadell, intervenint en l'acte de la rebuda dels presos indultats

Carme Forcadell, la presidenta del Parlament injustament destituïda pel 155, ha reiterat la seva defensa de la taula de diàleg entre els governs català i espanyol: “Ara estem en el moment de la taula de diàleg. Jo sempre dic que soc escèptica, però sí que tinc interès a saber què és el que ens proposa l’estat espanyol”, ha argumentat en una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ dos mesos després d’abandonar la presó de Wad-Ras en haver estat indultada.

Davant les declaracions del vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, que va advertir aquest diumenge que l’independentisme no pot renunciar a la unilateralitat “en cap cas” perquè, si ho fa, anirà “venut” a la negociació, Forcadell ho ha descartat: “Del tema de la unilateralitat, parlem-ne més endavant”, ha indicat.
Així, ha expressat “certa curiositat” per veure quina és la proposta de l’executiu espanyol. “L’independentisme no pot renunciar a la bandera del diàleg, de cap de les maneres, ha de ser nostra”, ha afegit.

En el mateix sentit, Forcadell ha assenyalat que “les circumstàncies no han canviat” des de la tardor del 2017 i que, per tant, la situació resultant d’una situació com la de fa quatre anys seria “la mateixa”. D’aquesta manera Forcadell ha mostrat certa diferència del conjunt de decisions preses pel Govern de Puigdemont. La presa política, recentment alliberada ha donat un vot de confiança al govern d’Aragonès, tot i que el seu escepticisme podria ser llegit com la necessitat de mantenir-se vigilant per evitar que el Gobierno no compleixi amb els seus compromisos.