Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Foment carrega contra Colau: “Té un tarannà autoritari i ideològicament sectari”

|

- Publicitat -

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha tornat a carregar contra la política de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, de tenir un “tarannà autoritari, arrogant, poc democràtic i ideològicament sectari”. Així ho ha assenyalat durant l’assemblea general de la patronal, que s’ha celebrat aquest dilluns a Foment del Treball, on ha criticat que l’alcaldessa hagi optat per a “judicialització”. “Els empresaris no pararem i ens defensarem allà on calgui, perquè estem segurs que tenim raó com s’ha demostrat amb la resolució del TSJC respecte les ZBE”. D’altra banda, la patronal aposta per “potenciar i reforçar” l’ecosistema d’startups per arribar a 50 unicorns el 2030.

“Des de Foment hem intentat parlar, negociar i consensuar, amb l’alcaldessa Ada Colau la mobilitat de Barcelona, les modificacions de la Via Laietana, les superilles, les Zones de Baixes Emissions però el resultat ha estat molt negatiu, impossible cap tipus d’acord”, ha continuat el president de la patronal. En aquest sentit, Sánchez Llibre ha indicat que Foment continuarà sent “molt proactiu” i continuarà “lluitant contra la política de decreixement econòmic imposada per la força de la senyora Colau, a qui també ha retret “atemptar contra la llibertat individual dels ciutadans de decidir com es mouen per la ciutat”.

Publicitat

Per Sánchez Llibre, cal “harmonitzar els diferents interessos econòmics i les llibertats individuals” i ha apuntat que per pacificar les ciutats requereixen “molt de consens”, del qual ha dit que és una “paraula inexistent” per a l’alcaldessa.

En la seva intervenció davant de l’assemblea, Sánchez Llibre ha cridat a fer de Barcelona una “ciutat més atractiva a nivell internacional” i “potenciar i reforçar” l’ecosistema d’startups i futures empreses tractores, que avui sumen al voltant de 2.000 companyies, per arribar a 50 unicorns per al 2030. “Tech Barcelona és un gran instrument per aconseguir aquest objectiu”, ha apuntat.

Prioritzar la reindustrialització de Catalunya

El president de la patronal ha instat les administracions a “repensar” la transició energètica industrial perquè sigui “justa, competitiva i eficient” i ha reiterat la seva demanda per allargar la vida de les centrals nuclears i perquè la Generalitat acceleri el desplegament de les energies renovables i suprimeixi “la doble imposició del CO2 per evitar la deslocalització de la indústria i especialment de la petroquímica de Tarragona”.

A banda, Sánchez Llibre també reclama una estratègia conjunta entre agents socials i econòmics i administracions per reindustrialitzar Catalunya i que el 2030 representi el 25% del PIB català, aprofitant els Fonts Next Generation, a més de reiterar la reactivació del Midcat.

En matèria fiscal, Foment del Treball veu “indispensable” que el Govern deflacti l’IRPF d’acord amb la inflació per evitar la pèrdua del poder adquisitiu dels salaris; eliminar l’impost de patrimoni, lluitar contra l’economia submergida per aflorar 10 punts del PIB en quatre anys i 1,5 milions d’assalariats, entre d’altres; i una modernització de les administracions públiques.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut