Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Facua avisa que la rebaixa de l’IVA farà que les grans cadenes i els fabricants augmentin els preus

|

- Publicitat -

Facua s’ha posicionat sobre les últimes mesures anticrisi adoptades pel govern espanyol, lamentant que l’executiu del PSOE i Podem no hagi apostat per un topall al preu dels aliments bàsics per revertir la inflació i que, en canvi, hagi optat per una rebaixa de l’IVA. L’associació de consumidors adverteix en un comunicat que és “molt previsible” que les grans cadenes de distribució i fabricants “absorbeixin” la reducció de l’impost amb nous increments en els preus, de manera que els consumidors continuarien pagant un preu més elevat del que els tocaria.

L’associació sosté que això mateix és el que ha succeït amb la rebaixa de l’IVA en l’electricitat. Així mateix, l’entitat ha remarcat que la “solució” a l’alça de preus no passa per retallades d’impostos, sinó per una “major intervenció” del mercat. A banda, l’associació ha avalat la majoria de mesures aprovades aquest dimarts per l’executiu de Pedro Sánchez.

Publicitat

Sobre l’ajuda de 200 euros per les famílies vulnerables, Facua ha opinat que la mesura “dista molt” de resoldre la retallada que han patit en la seva capacitat adquisitiva.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut