Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Fachín critica que s’ha fet un “ridícul espantós” i lamenta que “no estan a l’altura”

L’exsecretari de Podemos-Catalunya ha criticat les decisions preses en les darreres hores i ho ha qualificat d’una falta de respecte” a tanta gent que s’ha deixat la pell per plantar cara a l’Estat borbònic”. Segons Fachín s’ha actuat amb “irresponsabilitat” i s’ha menystingut l’esforç de milers de persones

Redacció
Redacció 14/09/2021

Albano-Dante Fachín, el secretari general de Podemos-Catalunya el 2017, ha fet una piulada en la que, encara que no ha posat referències, ha donat a entendre el seu desgrat amb la manera d’oposar-se a l’Estat. La piulada ha coincidint temporalment amb el moment en què s’ha conegut la pugna entre ERC i Junts pels membres que assistiran a la taula de diàleg i dona a entendre que les afirmacions podrien dirigir-se en contra del Govern.

ERC ha exposat que al seu entendre els membres de la taula han de ser càrrecs electes en el Govern, mentre que Junts ha proposat a Jordi Sànchez, Jordi Turull i Míriam Nogueras que no formen part del Consell Executiu.

Fachín, entre línies, podria mostrar-se contrari a aquestes picabaralles entre partits en l’executiu català i ha dit que “no estan a l’altura” i de “falta de respecte a tanta gent que s’ha deixat la pell per plantar cara a l’Estat borbònic”. Per tant, podria haver-se oposat als plantejaments partidistes, que podrien dividir l’independentisme, a les portes de la negociació amb el Gobierno.