Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Existeixen protocols d’actuació en cas de punxades a l’oci nocturn? Palafrugell ja hi treballa

|

- Publicitat -

Les punxades en l’oci nocturn estan en augment i és una preocupació molt estesa arreu de Catalunya. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Palafrugell està redactant un protocol d’actuació en cas que hi hagi una punxada en un local d’oci nocturn del municipi. El consistori ha demanat a la Policia Local que coordini aquesta tasca després d’una reunió amb els responsables de la discoteca Costa Este que hi ha a Palafrugell, un atractiu per a molts joves que estiuegen a la Costa Brava.

L’objectiu de l’Ajuntament és poder oferir als locals d’oci nocturn unes pautes de com actuar en cas en què alguna víctima denunciï una punció per garantir una actuació ràpida i el màxim suport a la víctima. Aquesta trobada es repetirà en les setmanes vinents amb la resta d’empresaris de l’oci nocturn del municipi. Durant la reunió amb els responsables de Costa Este, el govern local també va abordar el conflicte de sorolls.

Publicitat

Així doncs, es tracta d’un document que està redactant conjuntament la Policia Local de Palafrugell, l’Espai Dona de Benestar Social i els Mossos d’Esquadra. Avui dia, el dossier s’articula amb tres parts. La primera d’elles, té a veure amb com actuar de forma preventiva i què cal tenir en compte per evitar futurs casos. En la segona hi ha les accions que cal seguir si es produeix una punció i l’última es basa en l’acompanyament emocional i el suport psicològic de la víctima.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut