Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Estrada condemna “l’obscena negativa del PSOE” i el “galdós paper de Podemos”

La diputada tarragonina ha criticat durament tant al PSOE com a Podemos per la seva permissivitat amb els tripijocs de les elèctriques. Estrada ha lamentat “la pirateria encorbatada” d’aquestes empreses i ha condemnat l’actitud dels dos partits que conformen l’executiu espanyol

Redacció
Redacció 31/08/2021

La diputada de la CUP, Laia Estrada, ha comentat la compareixença de Teresa Ribera, ministra de Transició Ecològica, qui ahir va valorar l’augment del preu en la factura de la llum. Ribera, en comptes de condemnar l’abusiu preu de l’electricitat en un moment que té un paper clau, ha estat excessivament permissiva i poc crítica amb aquestes organitzacions.

Estrada ha criticat que els socialistes hagin tingut una conducta de “negativa a actuar contra la pirateria encorbatada de les elèctriques”. L’anticapitalista ha posat èmfasi en el fet que, tot i que aquesta actitud no l’ha sorprès, sí que ha considerat que és obscena. Ribera s’ha esforçat a ressaltar que l’actuació de les elèctriques ha estat dins de la legalitat i ha donat un lleu toc d’atenció a les elèctriques, gairebé perquè no es pogués dir que no les havia criticat.

La diputada dels anticapitalistes ha estat clara i ha afirmat que les elèctriques “són una pota essencial per al règim i la defensa de l’Íbex35 i la unidad del reino”. D’aquesta manera ha execrat la postura dels socialistes, els quals ja tenen una bona entesa històrica amb aquestes organitzacions, i també ha criticat al partit lila, ja que aquest augment en el preu ha succeït amb Podemos a la Moncloa.

La tarragonina ha explicat que considera “que fa veritable pena el paper galdós de Podemos”. Així s’ha oposat en deixar fer del partit lila, que, segons al seu paper, han “blanquejat” els socialistes que han permès que la factura de la llum creixés sense aturador.