Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Estat de setge: La Policia contempla enviar a Catalunya 1.000 d’agents per les sentències

|

- Publicitat -

La Policia Nacional espanyola preveu enviar a Catalunya al voltant d’un miler d’agents ‘antiavalots’ si les protestes de grups independentistes deriven en disturbis i problemes d’ordre públic tant en l’aniversari aquest dimarts del referèndum de l’1-O com quan es faci pública la sentència del judici farsa constra els presos polítics segons han informat a Europa Press fonts policials.

La possibilitat d’incidents ha augmentat, segons informes policials, des que dilluns passat van ser detinguts per la Guardia Civil nou integrants dels Comitès de Defensa de la República (CDR) en una operació ordenada per l’Audiència Nacional i la Fiscalia. Set d’ells van ingressar a la presó pels delictes de pertinença a organització terrorista, conspiració per causar estralls i tinença i fabricació d’explosius.

Publicitat

Des del Ministeri de l’Interior prefereixen no donar dades concretes sobre el dispositiu i es limiten a subratllar que hi ha bona coordinació amb els Mossos d’Esquadra, que és el cos encarregat en primera instància de garantir la seguretat a Catalunya.

“En matèria de seguretat actuem en coordinació permanent amb els Mossos i prenem les decisions sustentades en els paràmetres de necessitat i proporcionalitat per concretar el nombre d’efectius”, ha assegurat el ministre d’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska.

El titular de l’Interior ha demanat aquest matí discreció després de ser preguntat per la premsa sobre si manaran més efectius policials a Catalunya per l’1-O. També ha aprofitat per demanar al president de la Generalitat, Quim Torra, que condemni l’exercici de la violència dels grups independentistes radicals, independentment del que verifiqui la investigació judicial sobre els CDR. “És una cosa fàcil per a qualsevol demòcrata”, ha comentat.

Et pot interessar  El TSJC ajorna el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O per evitar interferències amb la campanya electoral
Publicitat

Opinió

Minut a Minut