Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Espanya i la Xina, unides per la repressió: una ONG denuncia oficines parapolicials il·legals a Barcelona, Manresa i València

|

- Publicitat -

L’ONG Safeguard Defender, dedicada a la defensa dels drets humans, ha conclòs que el règim de la Xina disposa de 54 oficines parapolicials il·legals arreu del món, algunes d’elles a Catalunya i el País Valencià, però també a la Comunitat de Madrid i a Galícia. Així ho fan constar en el seu últim informe, en el qual s’analitzen les suposades actuacions policials que buscaven perseguir delictes de frau online, i que ha acabat traient a la llum l’exèrcit parapolicial il·legal que Xi Jinping ha muntat a milers de quilòmetres de la seva frontera, sovint, per persuadir activistes i dissidents del govern xinès que tornin per a ser jutjats pels seus crims.

Segons detalla l’entitat a l’informe, Espanya és el país amb més oficines parapolicials xineses, un total de nou, les quals es troben repartides a Barcelona, Manresa, València, Madrid i Santiago de Compostel·la. A més, tal com explica l’Ara, Espanya és un dels pocs països que autoritzen extradicions a la Xina, malgrat que el sistema jurídic xinès no dona cap garantia als presumptes delinqüents.

Publicitat

Les oficines, que suposadament van crear-se per perseguir delictes de frau electrònic, estan camuflades com a restaurants, botigues o associacions de xinesos i a tracés d’elles, es localitzen i identifiquen suposats “criminals”, que la majoria de vegades acaben sent dissidents del règim xinès o activistes. Un cop identificats, els parapolicies els amenacen de fer perdre la feina als parents o no incloure els fills al sistema educatiu, entre d’altres.

La Xina, ara sota el règim de Xi Jinping, és un dels països on més repressió es produeix contra totes aquelles persones que critiquen el sistema. Segons les lleis xineses, qualsevol persona pot ser detinguda sense que l’informin de què l’acusen, les detencions dels investigats poden allargar-se fins a 6 mesos fins que es presentin els càrrecs, es produeixen tortures i coaccions, i els jutges no són independents.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut