Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

ERC signa el “compromís antifeixista” i fa una crida als altres partits a no acceptar vots dels qui promouen discursos d’odi

Durant la presentació dels republicans han recordat que Colau va acceptar els vots de Manuel Valls

Redacció 16/03/2023
La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, el candidat republicà per l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, i la diputada Najat Driouech, en una atenció als mitjans a la seu del partit Data de publicació: dijous 16 de març del 2023, 13:43 Localització: Barcelona Autor: Maria Pratdesaba

ERC ha fet una crida a la resta de partits a signar un document en què es comprometin a no pactar ni acceptar els vots de formacions que “promoguin discursos d’odi” per a guanyar l’alcaldia després de les eleccions municipals del maig.

Tot i que al document no es fa cap referència explícita, els republicans engloben en aquesta categoria formacions com Vox, el PP, Cs o Valents. La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, diu que el document ha de servir perquè la ciutadania tingui clar el posicionament dels partits. “No pots erigir-te en un partit que lluita contra el feixisme i després acceptar-ne els vots”, ho ha reblat.

ERC també ha recordat que, en els anteriors comicis, l’alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau, va acceptar els vots de BCNCanvi de l’ultra Manuel Valls.

Tots els alcaldables d’ERC subscriuran el compromís i el compartiran amb la resta de candidats dels altres partits en l’àmbit municipal. Així, es podria donar la circumstància que una mateixa formació política se sumi a aquest cordó sanitari promogut per ERC en un municipi i que en quedi fora en un altre.

Vilalta apunta que no volen ser ells qui assenyalen “qui ni què”. De totes maneres, veu “evident” que Vox és una de les formacions que fa discursos d’odi “de manera desacomplexada”, però que el PP “és el partit de Xavier Garcia Albiol” a Badalona. “Els qui vulguin sumar-se quedaran compromesos amb els valors de la lluita antifeixista, contra el populisme, la xenofòbia i la criminalització de certs col·lectius”, ho ha resumit.