Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

ERC rebat que és “més potent” per derrotar Llarena que ahir Romeva i Junqueras votessin

Sabrià admet que avui és "una mica més difícil" aprovar els pressupostos

|

- Publicitat -

El president del Grup Paramentari d’ERC, Sergi Sabrià, ha seguit el discurs del president del Parlament, Roger Torrent, i ha reivindicat el pacte arribat el 2 d’octubre amb Junts per Catalunya per mantenir intactes els drets dels diputats suspesos. Segons Sabrià, “ahir malgrat Llarena i les seves interlocutòries i la voluntat de carregar-se la majoria independentista Romeva i Junqueras van votar i van exercir els seus drets”. Un fet que “és ampliable a tothom”.

“El que ens fa forts és tenir la majoria al Parlament”, afirma Sabrià que descarta un avançament electoral, “no ens passa pel cap, treballem per arribar a acords i donar estabilitat al Govern. Una altra cosa és un error monumental”. Tot i admetre que ara és
“una mica més difícil” aprovar els pressupostos, assegura que el partit treballa amb els comuns i la CUP, “com els nostres socis preferents”, per tirar endavant els comptes.

Publicitat

La situació de Comín sense concretar

La situació del diputat i conseller legítim, Toni Comín, és la més particular de totes. Sabrià ha explicat que el republicà “ha triat una via diferent amb el seu advocat, el senyor Boye, que és la que té Puigdemont i el fa estar en una situació jurídica diferent”. El portaveu parlamentari ha concretat, per tant, que les opcions de Comín “són les mateixes que les de Puigdemont, que juliol no podia votar” i demana “afinar quines possibilitats tenim perquè puguin votar”. Tanmateix, malgrat la complexitat, ha descartat que deixi l’acta de diputat: “No està sobre la taula”.

Et pot interessar  El Constitucional treu les urpes contra la ILP per declarar la independència aprovada al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut