Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

ERC demana a Metsola que prengui “mesures urgents” contra Buxadé, a qui acusa de fer una salutació nazi a l’Eurocambra

"Encara que Buxadé fes la salutació feixista amb el braç esquerre i mig dissimulant, va ser una provocació estudiada", assegura Solé

|

- Publicitat -

ERC ha demanat a la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, que prengui “mesures urgents” contra l’eurodiputat de Vox, Jorge Buxadé, a qui acusen de fer una salutació nazi al ple d’Estrasburg durant el debat sobre l’estat de dret a Espanya que es va celebrar aquest dimecres.

“Encara que Buxadé fes la salutació feixista amb el braç esquerre i mig dissimulant, va ser una provocació estudiada. Aquestes conductes no es poden deixar passar”, ha advertit l’eurodiputat Jordi Solé.

Publicitat

En una carta publicada a X pels eurodiputats d’ERC, Diana Riba i Jordi Solé traslladen a Metsola la seva “profunda preocupació” per la situació i asseguren que Buxadé ha incomplert l’article 10 de la cambra, on s’exigeix a tots els parlamentaris que “s’abstinguin de comportaments impropis”. També apunten que el diputat de Vox va reivindicar en la seva intervenció el moviment d’extrema dreta ‘Noviembre Nacional’, sorgit a les protestes de Ferraz.

Per la seva banda, Buxadé ha reaccionat a la xarxa fent befa de les acusacions dels republicans.

Et pot interessar  Aragonès, després que Puigdemont proposi "cancel·lar" el deute amb l'Estat: "Benvinguts al club!"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut