Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

ERC defensa els pressupostos de 2020 com una “eina” per afrontar la crisi de la covid-19

|

- Publicitat -

El diputat d’ERC Lluís Salvadó ha defensat aquest divendres que els pressupostos de 2020 són una “eina” per afrontar el futur i la crisi actual derivada de la pandèmia de la covid-19. En una intervenció durant el debat previ a la votació dels comptes, Salvadó ha recordat que els pressupostos aportaran més recursos que es podran invertir en salut, educació, protecció social o per abordar la bretxa digital. Salvadó ha celebrat que tres formacions s’hagin posat d’acord amb els comptes i ha apel·lat a aquesta “transversalitat” política per afrontar el futur. De fet, ha dit que serà necessària al costat d'”amplis consens polítics i socials” per abordar la reconstrucció econòmica, social i ambiental del país.

Ha argumentat que caldrà comptar amb una estratègia “compartida” però que estarà condicionada per les eines que hauran d’aportar les institucions europees. En aquest punt, ha emplaçat PSC i comuns a treballar perquè les eines que arribin d’Europa no estiguin condicionades “a la baixa” per les “restriccions imposades pel centralisme de l’Estat”.

Publicitat

Pel que fa a al modificació dels comptes un cop aprovats, Salvadó ha destacat que caldrà augmentar-ne el sostre de despesa. Ha detallar que caldrà fer-ho a càrrec de més dèficit, noves transferències d’Europa, a càrrec dels deutes de l’Estat i de transferències que han d’arribar per “compensar la caiguda dels ingressos fiscals”.

“És moment de la capacitat d’entesa de totes les formacions per afrontar tots els reptes importants de cara al futur”, ha sentenciat.

Salvadó ha estat crític amb el PSC i els ha dit que no pot ser que demanin “recursos per a tot” al mateix moment que el seu partit a l’Estat encara no hagi fet “cap pas significatiu” per abordar una reforma fiscal en profunditat de les autonomies. També els ha retret que temps enrere diguessin que era negatiu tenir uns comptes prorrogats de 2017 i que avui hagin defensat que en aquesta situació el Govern podria treballar “bé”.

Et pot interessar  Collboni anuncia que ampliarà el govern un cop estigui en vigor el pressupost
Publicitat

Opinió

Minut a Minut