Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

ERC comença a renunciar a l’entesa amb Espanya: “L’agenda del retrobament cau com un castell de cartes”

Vilalta exigeix a la Moncloa l’execució pressupostària “que pertoca” i que es compleixin els compromisos amb la ciutadania

Redacció 01/06/2022

“L’agenda del retrobament cau com un castell de cartes. El govern espanyol nega les eines a Catalunya”. Així s’ha expressat la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, en un fil de Twitter aquest dimecres, després que la ministra de Transports, Raquel Sánchez, hagi demanat no comparar les inversions de l’Estat a Catalunya i Madrid perquè “no s’adapta a l’agenda del retrobament”, en una entrevista a Rac1. Com a resposta, Vilalta ha afegit que l’executiu de Pedro Sánchez “nega les eines” a Catalunya, “menysté” la ciutadania del país i “incompleix” els compromisos. La portaveu d’ERC ha exigit a la Moncloa l’execució pressupostària “que pertoca” i que, si “no en sap, no pot i només té excuses”, que traspassi tots els recursos que genera Catalunya.

Vilalta ha insistit que “no valen excuses” de la pandèmia o de la crisi de preus actuals, perquè en aquest cas la baixa execució dels pressupostos “afectaria tots els territoris de l’Estat”. La dirigent d’ERC ha afegit a Twitter que tampoc serveix l’excusa que a Madrid han hagut de rescatar les radials, prequè la Moncloa “ha deixat Catalunya a la cua”, mentre molts altres territoris “estan per sobre el previst”.