Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

En plena temporada, la plantilla de recollida de brossa de Sitges anuncia una vaga indefinida

|

- Publicitat -

Els treballadors del servei de neteja viària i recollida d’escombraries de Sitges han anunciat l’inici d’una vaga indefinida a partir de la mitjanit del diumenge 21 d’agost.

La plantilla vol forçar la direcció de l’empresa concessionària, PreZero, a pactar el nou conveni laboral amb un augment de sou del 25% en cinc anys per al període 2022-2026. La mesura de força dels treballadors arribarà en ple tret de sortida de la Festa Major, moment en què Sitges viu un pic d’ocupació turística. “No ens agrada arribar a fer vaga, però és l’única arma que tenim i on podem fer més mal”, apunta a l’ACN el president del comitè d’empresa, Bernardo Sánchez, que també reclama que el nou conveni inclogui millores socials per als 120 treballadors del servei.

Publicitat

Sánchez detalla que les negociacions amb PreZero estan estancades des de fa setmanes. Segons relata el president del comitè d’empresa, la companyia s’avé a aplicar un augment de l’11,5% del sou progressivament des del 2022 i fins el 2026. Els treballadors, però, ho veuen insuficient. Sánchez apunta que inicialment la plantilla exigia que l’augment de sou anual fos proporcional a l’IPC, “que ara ja voreja el 10% només en un any”. Davant les posicions allunyades, els treballadors finalment han acordat reclamar un 25% en cinc anys, de manera que s’apliqui un 5% cada any.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut