Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

En marxa La Càpsula del Temps del PEN Català

L'organització dipositarà anualment a la Biblioteca de Catalunya el text inèdit d'un autor que ningú podrà llegir fins al 2047

|

- Publicitat -

La Biblioteca de Catalunya acollirà aquest dimarts la presentació de La Càpsula del Temps del PEN Català, un projecte que s’iniciarà aquest any i culminarà pel 125è aniversari de l’entitat el 2047. Lluís Solà i Marta Pera seran els primers ambaixadors d’aquest innovador projecte.

La idea va néixer l’abril passat, quan l’entitat va fer un encàrrec a dos socis de generacions diferents: el poeta i traductor Antoni Clapés i l’escriptora Alba Dalmau. Fruit d’això, va sorgir el projecte de La Càpsula del Temps, que té per objectiu establir un diàleg entre el present i el futur a través de la literatura.

Publicitat

Anualment, el PEN triarà un autor i li encarregarà un text inèdit, que es dipositarà en un artefacte creat per Perejaume a la Biblioteca i ningú hi tindrà accés fins al 2047. L’autor escollit podrà escollir lliurement el gènere (poesia, carta, conte, assaig o el format que prefereixi l’autor) i la temàtica, així com el missatge que hi vulgui transmetre.

El contingut del text serà lliure, sempre que contingui alguna referència a la idea de ‘Diàleg’, ‘Llengua’ o ‘Llibertat d’expressió’, principis fundacionals del PEN. A més d’aquest encàrrec, l’escriptor escollit esdevindrà durant aquell any portaveu literari de l’entitat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut