Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

En Comú Podem emplaça Aragonès a “reorientar” els pressupostos

|

- Publicitat -

En Comú Podem ha emplaçat el president del Govern, Pere Aragonès, a obrir una “negociació real” sobre els pressupostos de la Generalitat del 2022 i així poder-los “reorientar”.

“Som on érem, disposats a negociar”, ha exposat el portaveu dels comuns, David Cid, després de conèixer les xifres aquest dimarts. Els de Jéssica Albiach veuen “mancances” en polítiques per combatre la desigualtat, en reforçar els serveis públics o en abordar l’emergència climàtica i fer un canvi de model productiu.

Publicitat

Els comuns han mostrat una posició una mica ambigua, ja que han fet aquesta proposta al Govern com a alternativa al pacte de l’executiu amb la CUP.

És a dir, proposen reorientar els pressupostos per oposar-se als anticapitalistes, amb qui pel que fa a el punt de vista social suposadament haurien de tenir afinitats.

D’altra banda, Cid ha dit que “l’esforç” que fa el Govern perquè els comptes siguin expansius “és igual a zero”, ja que els recursos provenen dels fons Next Generation, la reforma fiscal i les transferències previstes als pressupostos generals de l’Estat.

Per això ha denunciat la posició “hipòcrita” de JxCat, que va presentar una esmena a la totalitat als comptes espanyols.

Cal recordar que l’espoli fiscal d’Espanya continua sent existent. De manera que els comuns, negant aquesta realitat també mostren una incoherència. Ras i curt, si Catalunya no estigués infrafinançada, podria destinar una partida major a la reducció de desigualtats.

No obstant això, els comuns també han allargat la mà al Govern mentre els anticapitalistes consulten amb les seves bases si volen donar suport al pressupost de Giró.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut