Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Els Mossos investigaran el ‘Catalangate’ a mesura que rebin les denúncies dels afectats

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat que la investigació dels Mossos sobre el ‘Catalangate’ s’obrirà a mesura la policia vagi rebent les denúncies dels afectats per l’espionatge. “Quan arriba una denúncia, sempre s’investiga”, ha afirmat. A partir d’aquí, el conseller ha precisat que serà el jutjat qui “prendrà les decisions que cregui oportunes” sobre si les diferents denúncies s’acumularan en una sola causa o no. Joan Ignasi Elena està convençut que l’estat espanyol és al darrere del cas d’espionatge dels terminals mòbils a través del programari Pegasus. “És una operativa que només poden comprar els estats, i si un agafa i mira qui són les 65 persones espiades, l’àmbit de qui ho ha fet es redueix molt”, ha afirmat.

El conseller d’Interior assegura que l’espionatge dels 65 polítics -entre els quals, Aragonès, Torra, Mas i Puigdemont- i agents socials independentistes a través del programari Pegasus és “un fet gravíssim”. “Parlem de persecució a persones i de vulneració de tots els seus drets, perquè amb aquest sistema d’espionatge no només es té accés a totes les aplicacions i continguts dels dispositius, sinó que també es poden escoltar totes les converses, fins i tot les no telefòniques”, ha dit Joan Ignasi Elena.

Publicitat

“Per tant, es tracta d’una vulneració extraordinària de drets”, ha reiterat el conseller d’Interior. Sobre qui hi ha al darrere, Elena es mostra convençut que l’estat espanyol va ser qui va orquestrar l’espionatge massiu. “Es tracta d’una operativa que només poden comprar els estats, i si un agafa i mira qui són les 65 persones espiades, l’àmbit de qui ho ha fet es redueix molt”, ha afirmat el conseller.

Et pot interessar  Elena defensa la "coherència" de convocar la segona plaça de major dels Mossos i subratlla que "ja estava prevista"

Per això, Elena exigeix “responsabilitats” al govern de l’Estat, i demana que “aclareixi els fets de manera independent i amb garanties”. Un procés que, subratlla, també ha de fer-se en el marc del Parlament de Catalunya i a través d’una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats.

Investigació policial

En paral·lel, Joan Ignasi Elena ha explicat que la investigació dels Mossos d’Esquadra sobre el ‘Catalangate’ s’obrirà a mesura que els 65 afectats presentin denúncia. El conseller, que encara no sap si se n’ha interposada alguna –”el cas va explotar fa poc”, ha precisat- sí que s’ha mostrat convençut que “de ben segur” la policia rebrà denúncies “en les properes hores i dies”, i que a partir d’aquí s’engegarà la investigació.

“Sempre, quan arriba una denúncia, s’investiga”, ha subratllat. A partir d’aquí, i un cop l’afer passi a coneixement del jutjat, el conseller ha dit que serà la judicatura qui haurà de prendre “les decisions que estimi oportunes”, en el sentit de si totes les denúncies s’acumularan en una única causa o bé se seguiran altres vies d’instrucció.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut