Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

La missió de l’Eurocambra sobre Pegasus es reunirà amb el secretari d’estat d’Afers Europeus del govern espanyol

Després de dies posposant la seva confirmació, el govern espanyol detalla finalment qui rebrà la delegació del comitè de l’Eurocambra

Redacció 17/03/2023
Jeroen Lenaerts, eurodiputat popular i president de la comissió del Parlament Europeu sobre Pegasus Data de publicació: dimarts 19 d’abril del 2022, 17:19 Localització: Brussel·les Autor: Redacció

Es confirma, a la fi, que el govern espanyol rebrà la delegació del comitè de l’Eurocambra que investiga l’ús de programes com Pegasus a la UE i que visitarà Madrid el pròxim dilluns, 20 de març. La persona escollida és el secretari d’estat d’Afers Europeus, Pascual Navarro.

La trobada es produirà dilluns a les 17 hores al ministeri d’Afers Exteriors, segons indica una versió actualitzada de l’agenda de la missió. Fins ara la trobada estava “en principi confirmada” i continuava sent un misteri si el govern espanyol rebria el comitè.

La nova versió del programa també confirma una reunió amb la directora de Rights International Spain, Patrici Goicoechea, i que en la trobada amb el comitè del Parlament sobre Pegasus també participarà el diputat de Vox Alberto Tarradas. Ja estaven confirmats representants del PSC, ERC, Junts, la CUP i En Comú Podem.

Amb la reunió amb el secretari d’estat d’Afers Europeus dilluns, ara la primera trobada que els eurodiputats tindran dimarts serà amb el president de la Generaltat, Pere Aragonès, la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, i el regidor a l’Ajuntament de Barcelona i exconseller Ernest Maragall.