Dissabte, 28 de novembre de 2020 - Edició 856
La República

Els comuns volen que Vergés comparegui cada 15 dies a la Comissió de Salut per informar de la pandèmia

Albiach també reclama reforçar l’atenció primària, més personal a les residències i atenció gratuïta “real” al 061

Avatar
Agències 23/10/2020
La presidenta dels Comuns, Jéssica Albiach | ACN

La presidenta dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, i la portaveu adjunta, Marta Ribas, han demanat aquest divendres a la consellera de Salut, Alba Vergés, que comparegui cada 15 dies a la Comissió de Salut del Parlament per informar de la pandèmia. Abans de la reunió del Govern amb els grups parlamentaris -programada per les set del vespre-, han fet arribar aquesta petició per carta. Volen que informi i debati sobre la gestió de l’emergència sanitària. A banda, el grup de CatECP proposarà a la reunió que es reforci l’atenció primària, més personal a les residències de gent gran i atenció gratuïta “real” al 061.

D’altra banda, demanen resposta a les necessitats que es generen en salut mental i un pla que contempli diferents escenaris i així “evitar les bandades en les mesures i que la ciutadania estigui preparada per a les mesures que s’apliquin”.

Els comuns reclamen més professionals, especialment d’infermeria, i garantir la presencialitat als centres d’atenció primària (CAP).

A la carta enviada, Albiach i Ribas reclamen a l’executiu “actuar amb molta transparència i amb el màxim acord polític” davant els mesos “molt díficils” que venen, amb la segona onada de la pandèmia.

Assenyalen que durant els darrers dos mesos el Departament s’ha reunit amb els grups parlamentaris, però que l’espai adient per fer-ho, consideren, és el Parlament. Per això insisteixen que Vergés, o el secretari de salut pública, haurien de comparèixer cada quinze dies per informar i debatre sobre la gestió de l’emergència sanitària, més enllà de mantenir reunions informatives si es considere convenient.

Relacionats