Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Els comuns, després de les declaracions de Díaz sobre un referèndum: “Ho seguim portant en el programa electoral”

Vidal defensa que el govern de coalició PSOE-Unides Podem "ha permès que el president de la Generalitat i el de l'Estat tornin a parlar per telèfon" 

|

- Publicitat -

Contradiccions entre Sumar i En Comú Podem. Després que la candidata de Sumar a la presidència del govern espanyol, Yolanda Díaz, digués que el referèndum “no és sobre la taula”, la cap de llista dels comuns Aina Vidal ha assegurat que sí que hi serà al seu programa electoral. “No enganyem”, ha matisat, tot afegint que “tothom sap que això no passarà d’aquí a 24 hores”.

Vidal ha insistit que sempre l’han portat en el seu programa, però ha rebutjat fixar una data. “Posar-nos calendaris ficticis crea frustració”, ha argumentat. En aquest sentit, ha defensat que el govern de coalició PSOE-Unides Podem “ha permès que el president de la Generalitat i el de l’Estat tornin a parlar per telèfon” i ha reivindicat “asseure’s, tenir propostes i desencallar qüestions fonamentals” més enllà de l’autodeterminació, com el finançament de les autonomies. De fet, ha subratllat que aquesta “serà una de les prioritats” dels comuns la legislatura vinent.

Publicitat

La candidata de Sumar-En Comú Podem ha expressat el desig que la seva formació gestioni el Ministeri de Transports en un hipotètic govern d’esquerres a l’Estat. La cap de llista per Barcelona ha titllat de “decepció” el mandat de Raquel Sánchez, “la primera ministra de transports catalana”, i ha lamentat que hagi “deixat de costat” Rodalies de Catalunya “per apostar clarament per l’aeroport o el quart cinturó”.

Per a Vidal, Rodalies és “sinònim de deficiència”, per la qual cosa ha assegurat que el traspàs integral del servei a la Generalitat ha de ser “imminent”. Alhora, s’ha compromès a efectuar-lo si els comuns ocupen el Ministeri.

Et pot interessar  La Moncloa torna a tancar la porta al referèndum i emmarca el discurs d'Aragonès al Senat en la campanya del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut