Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Els comuns demanen a Aragonès comparèixer al Parlament a l’agost per la retallada de la despesa pública

|

- Publicitat -

Els comuns han registrat aquest divendres una sol·licitud al Parlament perquè el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, comparegui a l’agost a la Diputació Permanent de la Cambra catalana per explicar la retallada de la despesa del sector públic que va ordenar dijous.

La sol·licitud, a la qual ha tingut accés Europa Press, demana a Aragonès “informar sobre la retallada pressupostària d’un 6% aprovat per la Conselleria d’Economia i Hisenda”, i el vicepresident hauria de comparèixer abans del 16 d’agost, ja que la Diputació Permanent està operativa fins al 15.

Publicitat

Fonts dels comuns han defensat que Catalunya estaria en una situació pressupostària millor si s’haguessin aprovat els pressupostos generals de l’Estat (PGE) que havien pactat PSOE i Unides Podem, i que ERC i JxCat van rebutjar, i han exigit a Aragonès “deixar de retallar amb agosticitat i traïdoria i treballar en una proposta valenta”.

“El Govern ens tindrà al seu costat per negociar un nou sistema de finançament, per pressionar contra el sostre de despesa o per exigir les inversions justes per a Catalunya. Però no pot deixar de banda la seva responsabilitat”, i esperen que aquesta retallada no afecti cap consorci de la Generalitat, com el d’habitatge.

Per això, han demanat transparència i exigeixen que Aragonès aclareixi aquesta mesura en la Diputació Permanent del Parlament, el òrgan que substitueix el ple quan està dissolt o entre dos períodes de sessions: “No volem més sorpreses d’estiu sobre els nostres drets”.

Et pot interessar  Albiach situa el PSC i ERC com a "principals aliats" d'un "govern progressista"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut