Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Els CDR convoquen una “castanyada contra Espanya” dimecres a Barcelona

|

- Publicitat -

Els CDR de la comarca del Barcelonès han convocat una “castanyada contra Espanya” per a les 19.00 hores de dimecres a Barcelona.

En un tuit recollit per Europa Press, els CDR del Barcelonès han cridat a concentrar-se als Jardinets de Gràcia i portar castanyes.

Publicitat

“Qui sembra la misèria, recull castanyes”, han afegit a la convocatòria per al dia anterior a la celebració de la Castanyada.

Els CDR de Lleida anuncien mobilitzacions si la moció sobre la “violència policial” no es debat a la Paeria 

Al seu torn, els CDR de Lleida han denunciat que la Paeria es nega a portar al Ple d’aquest dimecres la moció on demanen que es posicioni davant les actuacions policials dutes a terme a la ciutat arran de les manifestacions contra la sentència de l’1-O, adduint que ja hi ha dues mocions prèvies presentades. Els CDR rebutgen aquesta justificació ja que asseguren que la seva moció va ser presentada el 22 d’octubre, mentre una de les dues mocions que es debatran al Ple, per donar suport als treballadors de Sada, va entrar a registre el 28 d’octubre, tal com consta en el registre municipal. Davant aquesta negativa, els CDR de Lleida anuncien mobilitzacions, atès que la moció “s’ha registrat en temps i forma”, i demanen al govern municipal que “no amaguin el debat i mostrin valentia en posicionar-se”.

Els CDR defensen que “l’Ajuntament de Lleida no pot restar indiferent davant de la violència policial exercida contra desenes de lleidatans”. Recorden que ha suposat més de 40 ferits, 47 detinguts, 5 empresonats, 2 internats al CIE amb ordre d’expulsió i un jove amb un impacte a l’ull. La moció proposa, entre d’altres, que la Paeria demani la destitució del conseller Buch i de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. També que l’Ajuntament es personi com a acusació particular en casos d’abusos policials o que la comissió de l’1-O, que ja es troba en funcionament, incorpori, en el marc del seu àmbit de treball, l’estudi de les actuacions policials efectuades durant les protestes i manifestacions contra la sentència del judici del procés i en faci un informe corresponent.

Et pot interessar  Entitats ecologistes i juvenils s'organitzen per a manifestar-se el 8 de juny a Barcelona davant "la crisi ecosocial"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut