Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El vídeo definitiu que destrossa Marchena com a magistrat i president de la sala del TS

|

- Publicitat -

El jutge Manuel Marchena, president de la sala del Tribunal Suprem espanyol on es practica el judici farsa contra els presos polítics independentistes, ja fa dies que no dissimula. El seu posat prepotent i vehement contra els testimonis cridats per les defenses xoca frontalment amb la permissivitat i benevolència amb què va tractar els testimonis de les acusacions, especialment el dels policies espanyols i guàrdies civils.

Avui ha estat indecent el tracte de part que ha dirigit el magistrat durant l’interrogatori de l’advocat Benet Salellas a la filòsofa Marina Garcés. De fet, els mateixos presos polítics s’han fet ressò a les xarxes de l’escàndol i vergonya de l’escena i, especialment, si es compara amb altres testimonis.

Publicitat

Marchena no ha deixat respondre Garcés sobre què va sentir l’1-O ni tampoc parlar d’emocions com la por. El seu tracte ha estat molt dur contra Salellas i fins que l’advocat no ha renunciat a fer més preguntes no ha cessat. Quan Salellas ha desistit, sense por a demostrar la seva arbitrarietat, Marchena ho ha celebrat amb un “Así, mucho mejor”.

Els testimonis que van exercir els agents de la Policía Nacional i la Guardia Civil estaven plens d’emocions, sentiments i narratives sensorials i subjectives basades en la seva percepció dels fets: “cares d’odi, rateres, escenari dantesc, por, angoixa” fins i tot amb teatre “uff, és que ho recordo i…”. Més escandalós és recordar que va deixar al Coronel Baena (en Tácito) usar el terme “període insurreccional” per a referir-se als moments posterios a l’1-O.

Aquest és el vídeo que destrossa Marchena com a magistrat i president de la sala del TS:

Et pot interessar  Benet Salellas apunta a un vincle entre Pegasus i la causa del Tsunami: "És possible establir una relació"

Publicitat

Opinió

Minut a Minut