Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El vicepresident de S’ha Acabat demana “rigor periodístic”, però no condemna les salutacions feixistes

|

- Publicitat -

Després que el feixisme més desacomplexat s’atrevís a campar a plaer durant la manifestació del 12 d’octubre, ha arribat l’endemà. En definitiva han hagut de fer front a la desagradable ressaca patriòtica, que sorgeix amb la sensació de sentir-se impune.

Diversos fotoperiodistes van recopilar part del que va succeir ahir: clams i salutacions franquistes, soldats amb armes cantussejant proclames de mascles de la selva, crema d’estelades, càntics i gestos de burla racistes…

Publicitat

La xarxa social de l’ocellet blau, més enllà de la pífia del fum lila que havia de representar la bandera espanyola, ha volgut retratar aquestes expressions. Moltes de les quals feixistes són feixistes, i avui no han estat de grat de tothom.

En detall, el fotoperiodista David Melero va fer una piulada en la qual mostrava “joves vinculats a entitats espanyolistes com S’ha Acabat, Societat Civil, Vox, PP, Catalunya Suma” que van arrencar de les mans d’una dona una estelada. Posteriorment, van cremar la bandera en protesta a què la dona es mostrés amb la insígnia independentista a la manifestació del 12-O entre insults i amenaces.

Aquesta piulada ha aixecat polseguera en membres de S’ha Acabat. Concretament, Jordi Salvadó, vicepresident de l’organització li ha “demanat” a Melero que “sigui rigorós sobre què informes” i li ha dit que S’ha Acabat “no ha arrancat cap bandera a ningú”.

Melero ha insistit que no va dir que fossin membres de S’ha acabat, sinó que eren “vinculats”, per tant que havia estat molt rigorós. També li ha recordat que “el fotoperiodisme visibilitza totes les cares”.

Finalment, Melero li ha fet saber que en el vídeo es veu a joves fent la salutació feixista imposada per Franco i li retreu que no en vulgui parlar, ni condemnar-lo.

Moltes persones han donat suport al fotoperiodista i han lloat la seva feina, ja que ha documentat alguns dels comportaments i gestos que es van fer a la manifestació del 12 d’octubre.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut