Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El vicepresident balear demana al Govern més “pressió” per imitar Canadà i limitar la compra d’habitatges als estrangers

|

- Publicitat -

El vicepresident del Govern de les Illes Balears, i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, sosté que el Govern de Francina Armengol hauria de “pressionar” l’Estat espanyol perquè negociï amb la Unió Europea la possibilitat de limitar la compra d’habitatges per part d’estrangers. Una mesura que serveix per controlar els preus de l’habitatge i l’especulació que es fa amb aquest dret i que el Canadà ha implementat aquesta mateixa setmana, amb l’entrada en vigor de la llei que prohibeix als estrangers no residents adquirir un habitatge.

Yllanes veu aquesta com la solució a la problemàtica de manca d’habitatge. Segons ha defensat, les Balears “tenen perfectament identificat el problema de l’habitatge com una de les principals preocupacions”, i el fet de poder prohibit o limitar la compra als estrangers “seria un pas definitiu per a començar a solucionar el problema de l’habitatge”, ha dit, segons recull dBalears. Dades de l’any 2022 apunten que el 30% de l’habitatge de les Balears és propietat d’estrangers, els quals tenen un ritme de compra d’immobles de 700 al mes, 23 al dia. Un ritme que la població de les Illes, malgrat les xifres optimistes sobre atur, no pot assumir.

Publicitat

El vicepresident, amb tot, creu que la mesura podria abordar-se “al proper Consell de Govern”. De fet, l’últim trimestre de l’any va començar a tractar-se aquesta possibilitat, i en aquesta línia, el Parlament va aprovar una iniciativa per constituir una comissió de treball que estudiï la viabilitat legal d’aquesta mesura. Ara que el Canadà l’ha fet realitat, així com han fet també altres territoris de la Unió Europea (que majoritàriament són illes), aquest exemple “s’ha de seguir”, segons manifesta Yllanes.

Et pot interessar  Aprendre català de la mà dels alumnes de Batxillerat, la iniciativa d'una escola de Manresa amb 27 nacionalitats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut