Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El TSJC dona la raó al Govern i manté tancat l’oci nocturn

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya manté les mesures cautelars a l’oci nocturn i dona així la raó al Govern

Avatar
Agències 02/09/2021
Pla d'un grup de joves que balla amb mascareta a la pista de la discoteca Flashback de Salou. Foto del 23 de juny de 2021

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebutjat aquest dijous les mesures cautelars plantejades per la patronal FECASARM per reobrir ja l’oci nocturn més enllà de les 00.30 hores. D’aquesta manera, manté tancat els espais d’oci nocturn. El tribunal ha retret als empresaris que no hagin presentat cap informe pericial, que permetés provar que podia dur-se a terme la seva activitat sense un augment en el risc epidemiològic.

El tribunal ja havia descartat les mesures cautelaríssimes i ara pren la mateixa decisió respecte a les cautelars. El sector havia reclamat poder reobrir a l’aire lliure fins a les 3.30 hores i que la restauració ho fes fins a la 1. Pel que fa als locals interiors, plantejava que poguessin obrir amb un sistema d’accés mitjanant un test d’antígens negatiu entre les 24 i les 48 hores prèvies.

El sector es mostra en peu de guerra, ja que han considerat que els ajuts rebuts no han estat suficients. En altres declaracions a Catalunya Ràdio havien afirmat que havien estat “el cap de turc” per ocultar la gestió del Govern i han iniciat una acampada a la plaça Sant Jaume per reclamar un calendari d’obertura.

Pel que fa a la conselleria de Salut, Argimon ja va explicar que “les següents setmanes eren crítiques” pel desenvolupament de la pandèmia i va demanar prudència.