Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024
Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024

El TSJC admet que no queden acreditades les lesions a un mosso per part d’un manifestant durant la protesta del Tsunami al Camp Nou

El TSJC redueix, tot i que poc, l'única condemna que pesa sobre en Brian, posant punt final al calvari judicial

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ratificat parcialment la condemna a un manifestant condemnat acusat d’agredir un mosso d’esquadra durant la mobilització del Tsunami Democràtic al Camp Nou el 18 de desembre del 2019. Tanmateix, el tribunal ha admès que no queden acreditades les lesions i, per tant, retira l’obligació d’indemnitzar-lo amb 500 euros.

Alerta Solidària, que exerceix la defensa del manifestant, assegura que els Mossos el van incriminar per participar en diverses manifestacions independentistes. Brian, veí del Mollet del Vallès, va ser detingut arran de la protesta del Tsunami al Camp Nou. A partir d’aquell arrest, els Mossos també el van perseguir per participar en la manifestació contra el Consell de Ministres a Barcelona el 21 de desembre del 2018, per la qual la fiscalia li reclamava fins a 6 anys de presó: 4 anys per desordres i 2 per atemptat.

Publicitat

Paral·lelament, per la protesta a les portes de l’estadi del Barça, la fiscalia sol·licitava 2 anys més de presó, pel delicte d’atemptat, així com la Generalitat, amb una petició idèntica, de 2 anys de presó.

El primer judici va tenir lloc el 7 de març de 2022 pels fets del Camp Nou. La sentència no va trigar gens i imposava un any i sis mesos de presó. Al cap de poc arribava el segon judici, el 12 de maig. El veredicte tampoc va trigar i aquesta vegada, malgrat la petició de 6 anys de presó, va quedar absolt totalment. Ara el TSJC redueix, tot i que poc, l’única condemna que pesa sobre en Brian i posa punt final al calvari judicial.

Et pot interessar  Unes 300 persones donen suport a Girona a l'activista Josep Campmajó: "Tots som terroristes"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut