Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Supremo tanca la porta als nassos de Vox i rebutja la querella contra Echenique en suport de Pablo Hasél

|

- Publicitat -

La Sala Penal del Tribunal Supremo ha acordat no admetre a tràmit i arxivar una querella de Vox i les denúncies de la Confederació Espanyola de Policia, d’un particular, del Sindicat Manos Limpias i del partit Por Todos contra el portaveu de Podemos al Congreso, Pablo Echenique.

El portaveu de Podemos ha estat judicialment perseguit per l’extrema dreta, per donar suport amb missatges a Twitter al raper Pablo Hasél, empresonat per injúries a la Corona.

Publicitat

Echenique va ser denunciat per haver publicat el 21 de febrer el següent missatge: “Tot el meu suport als joves antifeixistes que estan demanant justícia i llibertat d’expressió als carrers. Ahir a Barcelona, avui a la Puerta del Sol. La violenta mutilació de l’ull d’una manifestant ha de ser investigada i s’han de depurar responsabilitats amb contundència”.

Segons els magistrats, la querella de Vox i les denúncies no poden prosperar perquè no es pot justificar que Echenique cometés els delictes que li atribueixen. En aquest sentit, afirma que no hi ha cap indici que permeti relacionar el missatge del diputat de Podemos amb els disturbis que van tenir lloc aquelles jornades, ni tampoc amb un “increment dels assistents a aquestes convocatòries”.

D’aquesta manera, Vox torna a sortir amb una mà al davant i una altra al darrere d’un procés judicial. En aquest cas, però, els nostàlgics ultradretans, amants de demanar taxis, no han sortit amb aire triomfal del Supremo, i tampoc han fet declaracions grandiloqüents en mitjans de comunicació. Ans el contrari, l’òrgan judicial els ha retornat el document i ha posat de manifest que ja hi ha una altra querella dels ultradretans que queda en paper mullat.

Et pot interessar  El PP i Vox endureixen el genocidi cultural al País Valencià: el valencià deixa de ser obligatori a l'ensenyament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut