Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Síndic de Greuges investiga l’impagament de la Generalitat d’ajudes a residències

|

- Publicitat -

El Síndic de Greuges ha informat aquest dimecres que està investigant els impagaments de la Generalitat d’unes ajudes promeses durant el mes de juliol a les residències catalanes per fer front als costos sobrevinguts per la pandèmia del coronavirus, segons un comunicat.

El Govern va activar el passat 28 de juliol dues ajudes per als serveis que atenen persones dependents a través de Decret llei 29/2020, que fixava ajudes de 196 euros mensuals per cada plaça geriàtrica a residències, i de 60 euros per usuari de centre de dia.

Publicitat

El mateix decret també establia el finançament del 85% del preu mitjà ponderat de la Cartera de serveis socials de caràcter residencial de gent gran per a les places reservades de lliure ocupació, amb l’objectiu de facilitar els aïllaments dins les residències.

Ara el Síndic ha anunciat que “ha tingut coneixement a través dels mitjans de comunicació que algunes residències geriàtriques i centres de dia acumulen deutes importants davant els impagaments de la Generalitat” pel que ha decidit investigar-ho.

Paral·lelament, el Defensor del Poble també ha obert una altra actuació d’ofici en relació amb el tancament d’algunes residències durant aquesta segona onada del coronavirus, “davant la constatació de carències assistencials greus en l’atenció a les persones residents”.

L’objectiu d’aquesta segona investigació és conèixer el nombre de residències clausurades, els protocols d’actuació que s’han utilitzat i les derivacions d’usuaris que s’han fet.

Et pot interessar  Eixample Respira porta al Síndic i al Tribunal de Comptes europeu la "inacció" de l'ajuntament contra la contaminació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut