Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El PSC tem que el Gobierno perdi part del control de les finances catalanes si la Generalitat abandona el FLA

La diputada del PSC-Units Alícia Romero ha demanat “prudència” al vicepresident del Govern, Pere Aragonès, després de conèixer que la Generalitat abandonarà el FLA a partir del gener, tal com […]

Redacció
Redacció 29/12/2018

La diputada del PSC-Units Alícia Romero ha demanat “prudència” al vicepresident del Govern, Pere Aragonès, després de conèixer que la Generalitat abandonarà el FLA a partir del gener, tal com ha explicat el també conseller d’Economia en una entrevista que publica l’ACN aquest dissabte al matí. En un comunicat, Romero constata que el Fons de Facilitat Financera (FFF) -on s’acollirà Catalunya a partir d’ara- és “menys exigent” i té un “menor control” sobre les finances, com a pas previ per finançar-se als mercats. A més, la diputada ha recordat a Aragonès que la qualificació del deute de la Generalitat està considerada “bonus escombraria”.

Segons Romero, “caldrà seguir treballant per millorar la posició abans de sortir als mercats i prescindir dels fons estatals”. Això sí, la diputada socialista ha valorat “positivament” el treball que està fent la Generalitat amb l’objectiu de sanejar les seves finances, “molt llastrades pel deute que suposa el 300% dels ingressos ordinaris del pressupost català”, i la tasca per assolir el compliment dels objectius marcats per l’Estat a les CCAA. També ha explicat que la petició que farà el Govern a l’Estat a través del FFF serà “la mateixa prevista per al FLA”, prop de 8.000 milions d’euros.

Per últim, Romero ha demanat al Govern que iniciï les negociacions per aprovar els pressupostos generals de l’Estat per al 2019.