Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El PSC insisteix a Junts que “seran benvinguts” si volen donar suport als pressupostos

|

- Publicitat -

El PSC ha tornat a allargar la mà a JxCat per si finalment donen suport als pressupostos del 2023. Aquest dijous van començar a tramitar-se al Parlament després de l’acord del Govern amb els socialistes, que sumava a l’establert amb els comuns prèviament. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va assegurar que era “absolutament desitjable” que el grup d’Albert Batet donés suport al pressupost i que era “una gran oportunitat” per demostrar el sentit de país.

Des del PSC, la portaveu Alícia Romero ha remarcat que els comptes inclouen “avenços en projectes estratègics —com la B-40 o el Hard Rock— que estaven bloquejats”, uns elements que creu que poden estirar Junts. D’altra banda, Romero ha dit que mantindran una “oposició crítica” i que vetllaran perquè el Govern gestioni els recursos dels comptes “bé i amb celeritat”.

Publicitat

L’aeroport del Prat

Una altra qüestió que inclou el pacte entre Govern i el PSC és l’aeroport del Prat. El redactat de l’acord parla de “guanyar capacitat” a la infraestructura. Aragonès ha dit aquest divendres en una entrevista que no es resigna que l’única possibilitat sigui l’ampliació que ha plantejat Aena i considera que hi ha “moltes opcions”. Romero ha evitat dir si l’única opció passa per la tercera pista i ha celebrat la creació d’una comissió tècnica per a estudiar “quines possibilitats hi ha per a guanyar capacitat”.

Et pot interessar  Junqueras colla Puigdemont: "La unitat no es construirà al voltant de l'egoisme de qui vota contra el que és bo pel país"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut