Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

El PSC insisteix a Junts que “seran benvinguts” si volen donar suport als pressupostos

Romero remarca que els comptes inclouen “avenços en projectes estratègics”, com la B-40 o el Hard Rock

Redacció 03/02/2023
La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, amb els alcaldables del partit a Lleida, Fèlix Larrosa; Barcelona, Jaume Collboni; Tarragona, Rubén Viñuales; i Girona, Sílvia Paneque. Data de publicació: divendres 03 de febrer del 2023, 12:10 Localització: Barcelona Autor: Sílvia Jardí

El PSC ha tornat a allargar la mà a JxCat per si finalment donen suport als pressupostos del 2023. Aquest dijous van començar a tramitar-se al Parlament després de l’acord del Govern amb els socialistes, que sumava a l’establert amb els comuns prèviament. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va assegurar que era “absolutament desitjable” que el grup d’Albert Batet donés suport al pressupost i que era “una gran oportunitat” per demostrar el sentit de país.

Des del PSC, la portaveu Alícia Romero ha remarcat que els comptes inclouen “avenços en projectes estratègics —com la B-40 o el Hard Rock— que estaven bloquejats”, uns elements que creu que poden estirar Junts. D’altra banda, Romero ha dit que mantindran una “oposició crítica” i que vetllaran perquè el Govern gestioni els recursos dels comptes “bé i amb celeritat”.

L’aeroport del Prat

Una altra qüestió que inclou el pacte entre Govern i el PSC és l’aeroport del Prat. El redactat de l’acord parla de “guanyar capacitat” a la infraestructura. Aragonès ha dit aquest divendres en una entrevista que no es resigna que l’única possibilitat sigui l’ampliació que ha plantejat Aena i considera que hi ha “moltes opcions”. Romero ha evitat dir si l’única opció passa per la tercera pista i ha celebrat la creació d’una comissió tècnica per a estudiar “quines possibilitats hi ha per a guanyar capacitat”.