Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El PSC afirma que la seva posició en els pressupostos catalans no depèn “del que faci la CUP

|

- Publicitat -

El PSC estudiarà i marcarà la seva posició sobre els pressupostos “independentment del que faci la CUP”. Així ho ha afirmat el portaveu Raúl Moreno que ha lamentat que els comptes tornin a dependre de la posició dels anticapitalistes, que ha convocat la militància per decidir si presenta una esmena a la totalitat.

D’aquesta manera, els socialistes, sense comprometre’s a donar suport als pressupostos pretenen crear punts de tensió entre els independentistes. “Ens donaran un cap de setmana d’intranquil·litat”, s’ha queixat Moreno, que ha reclamat “més solidesa parlamentària” i que Catalunya no estigui “sempre pendent del que fa la CUP”.

Publicitat

Algú li hauria de comentar a Moreno com funciona el joc democràtic, i de recordar-li que tan legítima és la posició dels socialistes, com la dels anticapitalistes, malgrat que no tinguin la mateixa força al Parlament.

Els socialistes han tornat a allargar la mà a l’executiu i l’ha emplaçat a triar amb qui vol aprovar els comptes: “Farem el possible perquè a Catalunya hi hagi uns pressupostos que ajudin a sortir de la pandèmia”.

El Consell Executiu aprovarà els comptes dimarts, i els presentarà després al Parlament. Serà aleshores quan els socialistes estudiaran “amb deteniment” les partides del projecte per fixar la seva posició.

Moreno ha dit que el Govern i el president, Pere Aragonès, tenen dos camins: “O pactar amb els radicals o pactar amb la centralitat política que representa el PSC”. Cal recordar, que aquesta mateixa “centralitat política” va aplaudir l’aplicació de l’article 155, i encara no ha lamentat la brutalitat policial de l’1 d’Octubre.

Tampoc no ha tingut temps de fer comentaris sobre els presumptes negocis il·legals de l’emèrit, ni han posat en dubte l’actuació del Gobierno en referència a l’elevat preu de la factura de la llum. Vaja, que estem avesats a la “centralitat política” i a com les gasta.

Et pot interessar  Gràcies a Colau: L’alcalde Collboni confraternitza amb l’exèrcit espanyol

Moreno ha afirmat que els socialistes allarguen la mà al Govern per als comptes “a canvi de res, a canvi que Catalunya tingui pressupostos”. Ha explicat que la seva formació no avançarà el seu posicionament fins que no coneguin a fons la proposta d’Economia, i que aquesta posició es fixarà “independentment de la CUP”. “No podem estar sempre pendents del que fa la CUP, Catalunya no es mereix estar sempre en les seves mans”, ha raonat el portaveu.

Amb tot, ha reconegut que “algunes” partides que s’han conegut aquest cap de setmana mitjançant la premsa són “positives”. També ha explicat que hi ha casos, com els de la gratuïtat de l’etapa 0-3 anys, en què no sembla que s’hagin posat els recursos necessaris perquè sigui una realitat.

El PSC, que fa temps que mostra la seva voluntat de pactar els pressupostos post-pandèmics amb el Govern, no ha rebut cap trucada de l’executiu per a negociar. Insisteixen que representen “l’estabilitat” i que faran tot el possible perquè a Catalunya hi hagi uns comptes “que ajudin a sortir de l’atzucac social i econòmic de la pandèmia”.

Finalment, els socialistes han celebrat “amb il·lusió” que Rubén Guijarro es converteixi aquest dilluns en alcalde de Badalona amb la moció de censura al popular Xavier García Albiol. Moreno ha assegurat que ara comença “una nova etapa de futur” i ha afirmat que Badalona “mereix un govern responsable i que no menteixi”.

Han afirmat que Guijarro garantirà que la ciutat “torna al lloc que es mereix”, i no han fet cap comentari sobre el predecessor d’Albiol, també socialista que va dimitir per conduir begut en plena pandèmia.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut