Dimarts, 26 d'octubre de 2021 - Edició 1188
La República

El president acusat de corrupció de SCC envia cartes a empresaris demanant-los diners

Societat Civil Catalana està enviant de manera massiva cartes a empresaris catalans. Així ho han confirmat uns lectors de La República que ens han fet arribar una fotografia de la […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 24/12/2018
Carta de SCC firmada per José Rosiñol

Societat Civil Catalana està enviant de manera massiva cartes a empresaris catalans. Així ho han confirmat uns lectors de La República que ens han fet arribar una fotografia de la missiva. A més, aquests lectors expliquen al diari “la sorpresa” que han tingut en rebre les cartes perquè no saben “d’on han tret” les seves dades. El text enviat comença amb els noms i cognoms dels particulars i és un intent de seduir els empresaris catalans assegurant que “el procés de separació i ruptura només ens pot produir perjudicis econòmics i comercials”.

Així mateix volen una Catalunya dins una Espanya plural on les empreses i asseguren que gràcies a les aportacions econòmiques de persones i entitats han pogut fer la seva feina. És llavors quan pidola i demana: “Li agrairíem si ens pogués fer una aportació econòmica que ens permeti seguir treballant per la concòrdia i estabilitat”.

Tal com es veu a la fotografia, la carta va signada pel president recentment destituït de l’entitat d’ultradreta, José Rosiñol. Ell i tres membres de la seva junta directiva han estat apartats del seu càrrec per haver generat nombroses despeses, sense rebre la corresponent autorització dels militants. Concretament, una empresa en la qual treballa Rosiñol ha facturat més de 600.000 euros a SCC aquest any, un 60% de la despesa global de l’entitat unionista.

José Rosiñol, SCC