Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El partit de Puigdemont confirma que es dirà Junts per Catalunya i ja té més de 2.000 militants

|

- Publicitat -

El partit de JxCat escollirà la direcció el 9 d’agost, tal com han explicat Elsa Artadi i Marta Madrenas en roda de premsa aquest dijous. El partit compta ja amb més de 2.000 militants, xifra celebrada per l’alcaldessa de Girona, que també ha assegurat que mantindran el nom de Junts per Catalunya. Dissabte comença el congrés fundacional telemàtic que acabarà el 3 d’octubre. Aquest cap de setmana es votaran les comissions de les ponències político-estratègica i l’organitzativa. La primera la lideraran Toni Comín, Josep Rull, Jordi Sànchez, Marina Geli, Josep Maria Forné, Glòria Plana, Madrenas i Artadi. La segona l’encapçalaran Damià Calvet, Violant Cervera, Anna Erra, Jordi Fàbrega, Gemma Geis, Quim Gibert, Toni Morral i Mònica Sales.

Acte virtual dissabte

Publicitat

Aquest dissabte a les 12.00 hores se celebrarà un acte virtual que donarà el tret de sortida al congrés de JxCat i que comptarà amb la participació de Puigdemont, el president de la Generalitat, Quim Torra, l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez i els exconsellers de la formació que estan a la presó o a Brussel·les, així com altres membres de el grup impulsor de el partit i representants institucionals.

2.000 inscrits 

Madrenas ha explicat que el partit va començar a incorporar militants fa cinc dies i que ja compta amb més de 2.000 persones inscrites, que preveuen que incrementin en els pròxims dies: “Estem molt contents”.

Davant les preguntes sobre les negociacions amb el PDeCAT, Madrenas ha confiat que s’aconseguirà una “entesa” per confluir en el nou partit liderat per Puigdemont i ha defensat que aquesta és la voluntat de la gran majoria del PDeCAT, tot i que no s’ha volgut pronunciar sobre si hauria de dissoldre el partit o mantenir les seves sigles.

Et pot interessar  Aragonès supera Puigdemont segons una enquesta de líder més ben valorats, però té per davant Asens i Albiach
Publicitat

Opinió

Minut a Minut