Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

El motiu clau pel qual JxCat no ha pactat amb ERC a última hora a la DiBa

Eduard Pujol ho explica i, a més, demana una taula independentista per començar de 0

Redacció 11/07/2019
El portaveu de JxCat, Eduard Pujol, en roda de premsa al Parlament

Difícil paperot han de fer tots aquells que han de dirigir-se a l’opinió pública en representació de JxCat després que la formació hagi acabat pactant amb el PSC a la Diputació de Barcelona.

El diputat i portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, ha intervingut al programa del migdia de Catalunya Ràdio. Pujol ha volgut explicar que “l’acord amb ERC a la DiBa no ha estat possible perquè no ens ha arribat la confirmació per escrit de l’abstenció dels comuns”. Pel diputat, això “deixava enlaire la viabilitat de l’acord”.

Tot i això acceptava que els independentistes han de fer “una reflexió profunda sobre per què hem arribat fins aquí”.

De cara el futur i les relacions entre els partits independentistes, Pujol ha demanat “posar el comptador a zero per refer la unitat l’independentisme”. En aquest sentit, ha volgut definir el concepte amb més detall: “una unitat que no parli d’un determinat govern a una determinada institució, sinó que parli de tots els àmbits, de tota l’acció política, i que sigui perdurable en el temps”.

És per això que ha llençat la proposta: “365 dies d’unitat” que ha explicat que pretén realitzar “una taula de reversió, amb la presència dels partits independentistes i entitats socials, per tenir clara l’estratègia de futur i de com refer la unitat de l’espai independentista”.