Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El motiu clau pel qual JxCat no ha pactat amb ERC a última hora a la DiBa

|

- Publicitat -

Difícil paperot han de fer tots aquells que han de dirigir-se a l’opinió pública en representació de JxCat després que la formació hagi acabat pactant amb el PSC a la Diputació de Barcelona.

El diputat i portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, ha intervingut al programa del migdia de Catalunya Ràdio. Pujol ha volgut explicar que “l’acord amb ERC a la DiBa no ha estat possible perquè no ens ha arribat la confirmació per escrit de l’abstenció dels comuns”. Pel diputat, això “deixava enlaire la viabilitat de l’acord”.

Publicitat

Tot i això acceptava que els independentistes han de fer “una reflexió profunda sobre per què hem arribat fins aquí”.

De cara el futur i les relacions entre els partits independentistes, Pujol ha demanat “posar el comptador a zero per refer la unitat l’independentisme”. En aquest sentit, ha volgut definir el concepte amb més detall: “una unitat que no parli d’un determinat govern a una determinada institució, sinó que parli de tots els àmbits, de tota l’acció política, i que sigui perdurable en el temps”.

És per això que ha llençat la proposta: “365 dies d’unitat” que ha explicat que pretén realitzar “una taula de reversió, amb la presència dels partits independentistes i entitats socials, per tenir clara l’estratègia de futur i de com refer la unitat de l’espai independentista”.

Et pot interessar  ERC insisteix en el finançament singular i adverteix Sánchez: "Si vol suport als pressupostos de l'Estat, compleixi"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut