Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

El ministre Ábalos usa el mort de l’accident de Renfe per a pressionar per acceptar els pressupostos

ACN Madrid .- El ministre de Foment del govern espanyol, José Luís Ábalos, ha condicionat la millora de la xarxa ferroviària de Rodalies, inclosa la R4, on avui hi ha […]

Agències 20/11/2018
El ministre de Foment, José Luís Ábalos

ACN Madrid .- El ministre de Foment del govern espanyol, José Luís Ábalos, ha condicionat la millora de la xarxa ferroviària de Rodalies, inclosa la R4, on avui hi ha hagut un accident amb un mort a causa del descarrilament d’un tren per una esllavissada, al fet que s’aprovin els pressupostos generals de l’Estat. Ábalos ha contestat així la pregunta de la senadora d’ERC Mirella Cortès, que reclamava un pla d’inversions “efectiu i real” per millorar la infraestructura. “Espero que sigui vostè el ministre que posi punt i final a aquestes reivindicacions”, ha indicat Cortès. “Per a això necessito la seva col·laboració”, ha contestat Ábalos, que ha explicat que divendres es reunirà a Barcelona amb Pere Macias, nomenat recentment per l’executiu espanyol coordinador del Pla de Rodalies a Catalunya. El ministre reclamava, així, el suport dels partits independentistes als comptes públics de Pedro Sánchez.

Ábalos ha lamentat l’accident mortal i ha traslladat el condol de l’executiu espanyol a la família de la víctima i a la resta d’afectats pel sinistre. També ha recordat que “ahir mateix” Adif va inspeccionar la via sense detectar-hi incidències.

Amb tot, i parlant en general de la xarxa de Rodalies tant de Catalunya com de la resta d’Espanya, el ministre de Foment ha admès que hi ha un “gran problema” i un “deute” amb aquest sistema de transport. “Hem prioritzat altres sistemes i aquest ha estat totalment relegat”, ha admès.

En aquest moment, Ábalos ha afirmat que hi ha diversos projectes d’inversió en marxa, però que per tirar-los endavant és imprescindible que hi hagi nous pressupostos generals de l’Estat. “No n’hi ha prou amb prorrogar-los”, ha advertit a Cortès.