Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

El Homrani nega que s’abandonés a la gent gran a les residències

“Faltava un punt de governança pública”

Agències 23/08/2020
Pla curt del conseller de Treball, Chakir El Homrani, en una atenció als mitjans, el 3 de març del 2020 (Horitzontal)

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, ha negat que s’abandonés a la gent gran a les residències i que es produís un cribratge en l’atenció mèdica d’aquests usuaris durant la pandèmia: “En cap moment es va generar un mur”.

En una entrevista de Rac 1 recollida per Europa Press, ha assegurat aquest diumenge que “sempre s’ha confiat en el criteri mèdic dels professionals” en relació amb el col·lectiu de gent gran, tot i que ha afegit que toca fer una reflexió sobre el sistema de dependència, de manera que pugui adaptar-se i donar resposta a la pandèmia.

“Faltava un punt de governança pública. Hi ha molta col·laboració amb entitats de tercer sector, entitats privades”, i ha afegit que un factor clau per millorar la gestió de les residències en el context d’emergència sanitària és millorar el finançament.

Cal garantir els subsidis pels pares dels nens que hagin de fer quarantena i no puguin teletreballar

El conseller creu que cal garantir els subsidis pels pares dels nens que hagin de fer quarantena perquè al grup de la seva escola s’hagi detectat un cas de covid-19 i no puguin fer teletreball. En una entrevista al ‘Via lliure’ de RAC1 aquest diumenge al matí, el conseller ha demanat al govern espanyol que prengui mesures perquè els pares puguin absentar-se de la feina sense ser acomiadats. Per aquesta raó ha reclamat a l’Estat que reformi la normativa laboral de cara al retorn a l’escola. En aquest sentit, el Homrani ha explicat que la setmana que ve convocarà els agents socials i econòmics “per mirar què” poden fer des del “seu àmbit competencial”.

“La gran assignatura pendent és de quina manera garantim que un pare o una mare pot quedar-se a casa a cuidar el seu fill sense incomplir la normativa laboral”, ha reflexionat en veu alta Homrani. “Ara mateix si tu no vas a treballar perquè el teu fill ha sigut un contacte, t’estàs situant en una situació en la qual et poden acomiadar perquè és una falta injustificada”, ha recordat tot afegint que per ara “no han rebut una resposta de l’Estat sobre com gestionaran els subsidis” a aquest col·lectiu.