Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

El Govern preveu batre el rècord d’exportacions catalanes aquest 2021 amb 78.000 MEUR

|

- Publicitat -

El Govern preveu que les exportacions catalanes creixin un 18% en termes interanuals aquest 2021, cinc punts més respecte a les darreres estimacions d’Acció.

Segons l’executiu, les vendes a l’estranger superaran els 78.000 milions d’euros, el que suposaria batre un nou rècord històric i recuperar el nivell d’ingressos previ a la pandèmia. En concret, s’estima que les exportacions d’aquest 2021 se situaran un 6% per sobre les xifres del 2019, segons ha apuntat el Govern aquest dilluns en un comunicat.

Publicitat

La previsió de creixement també és superior a les estimacions de l’Organització Mundial del Comerç (OMC) i del Fons Monetari Internacional (FMI), que situen la millora de les exportacions en el 10% per al conjunt del comerç exterior mundial.

El compliment d’aquestes previsions suposaria recuperar una tendència de creixement que va quedar truncada per la covid-19. Després de nou anys consecutius amb xifres d’exportacions rècord, les vendes de Catalunya a l’exterior es van frenar per primera vegada l’any 2020, situant-se en els 66.265 milions d’euros (un descens del 10,3% respecte al 2019).

Pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, la revisió a l’alça de les estimacions “reforcen la robustesa del sector exterior català i la seva capacitat d’adaptar-se als canvis del comerç mundial”.

En aquest sentit, destaca que l’economia catalana està “plenament inserida en la cadena de valor global i, per tant, més exposada a aquests canvis”. “Si bé és cert que es veu més afectada quan el comerç mundial s’alenteix, també té més capacitat de recuperar-se més ràpid quan aquest s’accelera”, ha afegit Torrent

Et pot interessar  Torrent afirma que les xifres rècord d'ocupació d'abril "demostren la robustesa" del mercat laboral català
Publicitat

Opinió

Minut a Minut