Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

El Govern impulsa l’ensenyament del català a l’exterior amb un curs en línia per a joves que resideixen a l’estranger

El Programa CRE va dirigit a joves catalans de 12 a 17 anys que resideixin a l’estranger

|

- Publicitat -

El Govern vol reforçar l’ensenyament del català a l’exterior i ho fa posant a disposició dels joves catalans de 12 a 17 anys residents a l’estranger un curs en línia. El Programa Cre, de l’Institut Obert de Catalunya (IOC), vol millorar la competència comunicativa en català, tant oral com escrita dels participants. L’eina permet una gran flexibilitat i s’adapta als diferents ritmes, interessos i disponibilitats horàries de les persones interessades atès que totes elles estan vinculades a calendaris escolars d’arreu del món.

El curs forma part del Pla estratègic d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea 2023-2026 que promou l’ensenyament de la llengua catalana a l’exterior, reforça el català a la Catalunya exterior i n’augmenta la presència en altres països.

Publicitat

La matrícula és anual i dona dret a fer el seguiment del CRE, amb la dedicació horària que es vulgui, durant un curs.

Creix el català a l’estranger

L’aranès i el català s’ensenyen, des de fa dècades, a través de les comunitats catalanes a l’exterior en format presencial o virtual. Només el 2023, el Departament d’Acció Exterior i Unió Europea hi han destinat 164.000 euros i, en els darrers cinc anys, la xifra ha estat de 700.000 euros.

Recentment, també s’ha exportat a Londres el model d’escola catalana per als infants residents a l’exterior, on l’experiència començarà a partir del curs que ve, i a la qual aviat també podria sumar-s’hi l’escola de Berlín.

Et pot interessar  Neix una associació per promoure el català al sistema sanitari davant una situació d’“emergència” lingüística
Publicitat

Opinió

Minut a Minut