Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

El Govern i el Parlament reivindiquen el llegat de Companys i reclamen una llei d’amnistia per als presos

Aragonès demana a l’Estat “reparar” l’assassinat de Companys igual que Alemanya amb el nazisme

Avatar
Agències 14/10/2020
Primer pla de la pedra Stolperstein que s'instal·larà amb motiu del 80è aniversari de l'afusellament del president Lluís Companys, el 14 d'octubre de 2020. (Horitzontal)

El Govern i el Parlament han homenatjat el president Lluís Companys i n’han reivindicat el seu llegat en el 80è aniversari del seu afusellament. En un acte solemne però reduït al Palau del Parlament, el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha clamat per l’amnistia. Ha dit que a Companys, i als repressaliats de l’època, els deuen “aconseguir les llibertats i l’amnistia dels presos polítics, condemnats de forma injusta, i dels exiliats”.

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha emplaçat el govern espanyol a aprovar una llei d’amnistia per “desmarcar-se del passat”. El president de la cambra, Roger Torrent, ha afirmat que els “anhels de llibertat” són “tant o més forts” que amb el franquisme.

Tant Aragonès, Capella com Torrent han criticat que l’Estat espanyol no hagi fet encara el “gest” de demanar perdó per l’afusellament de Companys.