Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024
Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024

El Govern diu que la reunió entre Aragonès i Sánchez “ha de servir per crear el marc efectiu de negociació”

El president de la Generalitat hi plantejarà el traspàs de Rodalies, el "finançament singular" i el conflicte polític

|

- Publicitat -

La reunió entre els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez, que tindrà lloc el pròxim 21 de desembre a Barcelona, “ha de servir per a crear el marc efectiu de negociació, de president a president, de govern a govern”.

Així ho ha assegurat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que ha assenyalat que el president de la Generalitat hi portarà les tres carpetes “prioritàries”: el traspàs de Rodalies, un “finançament singular” per a Catalunya i la resolució del conflicte polític. En una atenció als mitjans a Palau, la dirigent republicana ha assegurat que és una trobada “de treball i no de cortesia” i que volen “anar per feina” des de la primera reunió.

Publicitat

La consellera de la Presidència ha avisat que serà una “reunió executiva” i que ha de servir per a “donar velocitat de creuer a tres carpetes fonamentals per al conjunt del país”, com són Rodalies, el finançament i la resolució del conflicte polític. I ha insistit que ha de servir per a fixar “un marc on aconseguim els nostres objectius”.

Preguntada per una hipotètica reunió de la taula de diàleg entre governs, Vilagrà ha evitat donar més detalls, apel·lant a la discreció: “Primer treballem i després anunciem. Això és el que hem de fer”.

Pel que fa a la reunió entre Junts i el PSOE d’aquest dissabte a Suïssa, la consellera ha dit “conèixer poc” del que negocia el partit de Puigdemont i que ells parlen “pel que negocia el Govern”. No obstant això, ha celebrat que “més grups empenyin la negociació” amb l’Estat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut