Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Govern defensa Catalunya com a “terra de revolucionaris digitals”

Puigneró explica que l'executiu preveu desenvolupar el "Corredor 5G del Mediterrani"

|

- Publicitat -

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha exposat aquest diumenge que el lema del Govern per a aquesta edició del Mobile World Congress (MWC) és que Catalunya “ha estat i és terra de creadors, visionaris, innovadors i, per tant, de revolucionaris digitals”.

En una atenció als mitjans després de participar en un esdeveniment previ a l’MWC, Puigneró ha sostingut que Catalunya “no vol estar al marge” de la revolució digital i que ha d’aprofitar-la pel progrés econòmic i social que comportarà.

Publicitat

Acompanyat per la consellera de Presidència, Elsa Artadi, Puigneró ha indicat que la implantació del 5G serà el gran tema de l’edició d’aquest any de l’MWC, saló internacional que té lloc del dilluns al dijous a Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), i ha explicat que el Govern treballa en diversos projectes de mobilitat i salut amb aquesta nova tecnologia.

En concret, ha assenyalat que l’executiu català vol desplegar “el Corredor 5G del Mediterrani” entre Catalunya i Occitània, que ha valorat com a infraestructura imprescindible per al cotxe del futur, autònom i connectat.

“Ajudarem la nostra indústria de l’automòbil, una indústria que ha estat molt important per a Catalunya en els últims 50 anys, perquè construeixi i desplegament el que va a ser la indústria de l’automoció en aquesta nova era”, ha explicat.

Puigneró ha fet aquestes declaracions després de participar en la segona trobada del Digital Future Society, iniciativa impulsada per la Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) per debatre sobre l’impacte de la tecnologia en la societat.

A aquest acte previ a l’MWC també han assistit la ministra d’Economia i Empresa, Nadia Calviño, i el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera Artadi.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut