Dimarts, 27 d'octubre de 2020 - Edició 824
La República

El Gobierno converteix la taula de diàleg en una performance per netejar la imatge d’Espanya

Cap de les reclamacions legítimes catalanes seran escoltades però el món ara veu una Espanya que “dialoga”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 26/02/2020
Trobada dels presidents català i espanyol als jardins de la Moncloa abans de comença la taula de diàleg

Gran neteja d’imatge de l’Estat espanyol que, hàbilment, ha convertit la primera trobada entre governs, l’anomenada taula de diàleg, en un autèntic rentat d’imatge internacional.

L’executiu de Pedro Sánchez, el mateix del qual depèn la Fiscalia que segueix exercint la repressió judicial a Catalunya i del partit que va aprovar el 155, ha trobat en aquesta trobada l’eina perfecte per a demostar al món que Espanya és un Estat democràtic que dialoga. Aquest serà el titular i el Govern català hi ha caigut de quatre grapes. Si fos un diàleg sincer i obert valdria la pena però ja se sap d’antuvi que la Moncloa no està disposada ni a versar sobre l’amnistia, la fi de la repressió i el dret de l’autodetermianció de Catalunya.

El teatre ha estat ben muntat pels responsables de protocol espanyols: una primera trobada dels responsables d’ocupar les cadires de la taula de diàleg, tot ben gravat: un passeig entre riures de tots plegats pels jardins de la Moncloa. Entrada trionfal a l’edifici i xerramenca mentre esperen els presidents.

Després ha arribat Torra, rebut solmenament pel presindet, amb copets d’espantlla inclosos, una caminada pel mateix jardí fins a entrar a la Moncloa i trobar-se a la sala de la reunió amb la resta de membres de la taula de diàleg.

Tot una perfomance estudiada que blanqueja la política dels últims anys d’Espanya contra Catalunya. Una trobada que, a més, no servirà de res. Un greu error dels nostres dirigents.

Relacionats