Dissabte, 5 de desembre de 2020 - Edició 863
La República

El feixisme perpetra el cop contra la llibertat d’expressió

El bloc de la repressió judicial i política contra l’independentisme ha colpejat, amb força, contra la llibertat d’expressió de l’independentisme. Mitjançant la Junta Electoral Central, les institucions catalanes s’han vist […]

Joan Solé
Joan Solé 22/03/2019
Palau de la Generalitat

El bloc de la repressió judicial i política contra l’independentisme ha colpejat, amb força, contra la llibertat d’expressió de l’independentisme. Mitjançant la Junta Electoral Central, les institucions catalanes s’han vist obligades a retirar qualsevol símbol contrari a la repressió.

En aquest sentit, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha decidit retirar finalment el llaç groc -i blanc- i la pancarta en suport als presos polítics i exiliats que hi ha al balcó del Palau de la Generalitat.

La JEC donava fins a les 15h d’avui per retirar tota simbologia que, a parer seu, és “partidista” amb l’amenaça de denunciar al president del Govern a la Fiscalia. La decisió de Torra s’ha vist motivada per evitar una nova imatge de confrontació amb els Mossos d’Esquadra tot i que estava disposat a arribar fins a les últimes conseqüències.

L’episodi d’avui és una victòria per a les veus més dures del Partit Popular, Ciudadanos i Vox. Tres formacions que ja han anunciat que en cas de victòria nacionalista el 28 d’abril desplegaran un nou 155 més dur i extens, amb la prohibició de l’exhibició de simbologia antirepressiva.

Relacionats