Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El feixisme perpetra el cop contra la llibertat d’expressió

El Govern decideix retirar el llaç groc -i blanc- i la pancarta en suport als presos polítics i exiliats que hi ha al balcó del Palau de la Generalitat

|

- Publicitat -

El bloc de la repressió judicial i política contra l’independentisme ha colpejat, amb força, contra la llibertat d’expressió de l’independentisme. Mitjançant la Junta Electoral Central, les institucions catalanes s’han vist obligades a retirar qualsevol símbol contrari a la repressió.

En aquest sentit, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha decidit retirar finalment el llaç groc -i blanc- i la pancarta en suport als presos polítics i exiliats que hi ha al balcó del Palau de la Generalitat.

Publicitat

La JEC donava fins a les 15h d’avui per retirar tota simbologia que, a parer seu, és “partidista” amb l’amenaça de denunciar al president del Govern a la Fiscalia. La decisió de Torra s’ha vist motivada per evitar una nova imatge de confrontació amb els Mossos d’Esquadra tot i que estava disposat a arribar fins a les últimes conseqüències.

L’episodi d’avui és una victòria per a les veus més dures del Partit Popular, Ciudadanos i Vox. Tres formacions que ja han anunciat que en cas de victòria nacionalista el 28 d’abril desplegaran un nou 155 més dur i extens, amb la prohibició de l’exhibició de simbologia antirepressiva.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut