Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

El Consell per la República convoca l’Assemblea de Càrrecs Electes a Perpinyà

El 31 d’octubre estan citats tots els diputats, regidors, alcaldes, eurodiputats i senadors independentistes

Agències 21/09/2020
Foto de família de Quim Torra amb els membres del Consell per la República Puigdemont, Comín, Ponsatí, Puig, Madaula, Morral, Castellà, Sibina, Paluzie, Fuster, Peraire i Riba, a Waterloo el 26 de juliol del 2019. (Horitzontal)

El Consell per la República ha anunciat aquest dilluns que el 31 d’octubre tindrà lloc la primera Assemblea de Representants Fundacionals, que convocarà tots els diputats independentistes de l’actual legislatura.

En un comunicat, ha explicat que la trobada se celebrarà presencialment a la Catalunya Nord, “si les condicions relatives a la salut pública així ho permeten”.

També ha informat que amplia el Consell de Govern de l’entitat amb la incorporació de Josep Serra (Mes) i Enric Folch (Solidaritat).

Què és l’AECAT?

L’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT), també coneguda com a Assemblea de càrrecs electes, és un registre de càrrecs electes de Catalunya, els quals s’hi poden inscriure de forma voluntària. L’objectiu d’aquest registre és, en cas d’excepcionalitat política, constituir-se en una eina democràtica per a la defensa de les institucions catalanes per tal de garantir el procés d’independència de Catalunya.

L’Assemblea està adreçada als 9.283 càrrecs electes que hi ha actualment a Catalunya, dels quals 9.077 són regidors o batlles a ajuntaments, 135 diputats al Parlament de Catalunya, 47 diputats catalans al Congrés espanyol, 16 senadors i 8 eurodiputats. Actualment compta amb més de 2.200 càrrecs inscrits.