Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Consell per la República convoca l’Assemblea de Càrrecs Electes a Perpinyà

|

- Publicitat -

El Consell per la República ha anunciat aquest dilluns que el 31 d’octubre tindrà lloc la primera Assemblea de Representants Fundacionals, que convocarà tots els diputats independentistes de l’actual legislatura.

En un comunicat, ha explicat que la trobada se celebrarà presencialment a la Catalunya Nord, “si les condicions relatives a la salut pública així ho permeten”.

Publicitat

També ha informat que amplia el Consell de Govern de l’entitat amb la incorporació de Josep Serra (Mes) i Enric Folch (Solidaritat).

Què és l’AECAT?

L’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT), també coneguda com a Assemblea de càrrecs electes, és un registre de càrrecs electes de Catalunya, els quals s’hi poden inscriure de forma voluntària. L’objectiu d’aquest registre és, en cas d’excepcionalitat política, constituir-se en una eina democràtica per a la defensa de les institucions catalanes per tal de garantir el procés d’independència de Catalunya.

L’Assemblea està adreçada als 9.283 càrrecs electes que hi ha actualment a Catalunya, dels quals 9.077 són regidors o batlles a ajuntaments, 135 diputats al Parlament de Catalunya, 47 diputats catalans al Congrés espanyol, 16 senadors i 8 eurodiputats. Actualment compta amb més de 2.200 càrrecs inscrits.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut