Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El canvi climàtic fa perillar les cases construïdes a primera línia de mar de les Illes Balears

|

- Publicitat -

Les cases i altres edificis construïts a primera línia de mar de les Illes Balears haurien de reubicar-se per tal de no veure’s afectades pels efectes del canvi climàtic. Aquesta és la sol·licitud que diversos experts han fet al Consell de Mallorca després que països com ara França, els Països Baixos o el Regne Unit hagin aprovat plans de retirada estratègica de les construccions i infraestructures properes al mar.

El canvi climàtic no deixa treva i cada dia que passa, els seus devastadors efectes són més a prop, amb conseqüències com, per exemple, l’inevitable augment del nivell del mar. Això pot fer perillar les cases i edificacions construïdes a primera línia de mar, que podrien veure’s engolides per l’aigua a mesura que el canvi climàtic intensifica els seus efectes sobre el planeta.

Publicitat

Diversos experts van elaborar un document anomenat “Estratègia Mallorca-2030” per encàrrec del Consell de Mallorca, en el qual proposaven solucions al col·lapse econòmic, poblacional i ambiental que viuran les Balears a menys que s’adoptin mesures urgents per frenar-ho. Aquest document va presentar-se el passat mes de febrer i ha sortit a la llum recentment, però els seus autors encara no han rebut cap resposta per part del Consell.

Tal com apunten els experts, la principal idea és desenvolupar un Pla estratègic d’adaptació al canvi climàtic davant els fenòmens extrems que aquest propicia, com poden ser les inundacions. L’escrit també urgeix a aprovar un projecte pilot de recuperació de la primera línia marina, deixant fora de l’ordenança municipal aquelles edificacions que poden veure’s afectades per l’augment del nivell del mar, segons informa Última Hora.

Et pot interessar  Entitats ecologistes i juvenils s'organitzen per a manifestar-se el 8 de juny a Barcelona davant "la crisi ecosocial"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut