Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El 17% dels joves balears pateix un trastorn mental

|

- Publicitat -

El 17% dels joves menors de 18 anys de les Illes Balears pateix algun trastorn mental, segons les dades de la Coordinació Autonòmica de Salut Mental. Es tracta d’un total de 41.861 joves, segons recull l’Ara Balears, que principalment han estat diagnosticats amb trastorns de la conducta alimentària (TCA),  conductes suïcides, ansietat i depressió. Els casos catalogats com a “menys greus” tenen dos mesos d’espera, ja que els professionals han de prioritzar els greus.

Els joves són el col·lectiu que més ha vist la seva salut mental empitjorar, especialment arran de la pandèmia, la qual no només va agreujar la problemàtica, sinó que va treure a la llum les mancances del sistema de salut per abordar els trastorns i les malalties mentals. Les xifres resulten verdaderament alarmants; amb un augment del 27% de diagnòstics de conductes suïcides (ideacions i actes), d’un 19% de TCA, i d’un 16% d’ansietat i depressió, només a les Illes Balears.

Publicitat

“El que més ha augmentat són les autolesions i conductes de risc, juntament amb els TCA. Enguany les xifres són similars a les del 2021, quan n’hi va haver un increment exponencial respecte del 2020. Ja es va notant la sobrecàrrega”, declara la directora l’Institut Balear de Salut Mental de la Infància i l’Adolescència (IBSMIA), Isabel Flórez, a l’Ara.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut