Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Eines de País proposa a Santacreu la celebració de debats “generalistes i temàtics” per contrastar models per la Cambra

La candidatura de Mònica Roca assegura que no va contra les empreses de "l'establishment"

|

- Publicitat -

El vicepresident de la Cambra de Barcelona, Toni Fitó, ha convidat aquest divendres a Josep Santacreu, empresari i candidat a les eleccions a l’ens, a debatre per contrastar models.

“És un bon moment per fer una crida al debat, tant generalista com sectorial o territorial, que permeti als electors conèixer les diferents propostes”, ha afirmat en una trobada amb periodistes organitzada per la candidatura Eines de País, integrada per l’actual presidenta, Mònica Roca.

Publicitat

D’altra banda, ha reivindicat el caràcter transversal de la llista independentista impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). “El que entenem com a establishment forma part de la Cambra de Comerç i el volem. No anem contra ningú”, ha defensat.

Tot i que des d’Eines de País admeten que seria “prematur i no tindria sentit” plantejar per un cara a cara entre possibles “presidenciables”, reclamen debatre les diferents propostes pels comicis que se celebraran al setembre. “És un dret que tenen els electors i que els candidats hem de satisfer, per tant fem aquesta crida al debat tant amb el senyor Santacreu com amb altres candidats”, ha apuntat Fitó després d’un acte on també hi han participat la cuinera Ada Parellada i els empresaris Gabriel Jené (La Mallorquina) o Ernest Pérez-Mas (Parlem).

Preguntats per la seva relació amb l’establishment econòmic, des de la candidatura de Mònica Roca afirmen no anar “en contra de ningú”. “Volem treballar per tot el teixit productiu català”, ha assegurat Fitó. A parer seu, les grans empreses i els sectors directius tradicionals han de formar part de l’ens. “El que desconec és si aquest tipus d’empresa se sent còmode o no amb el perfil d’òrgan de govern que pretenem”, ha apuntat.

Pel que fa a la gestió econòmica feta durant el darrer mandat, des d’Eines de País treuen pit i defensen el “llegat” generat tot i els números vermells que ha marcat la Cambra en diferents exercicis. “Hem deixat un valor de patrimoni de la Cambra 14 milions superior al que vam trobar”, ha explicat el vicepresident. Tanmateix, ressalta les inversions fetes en espais com la Llotja de Mar o la seu de l’avinguda Diagonal. Segons ha dit, s’han reorientat espais per generar uns nous ingressos de fins a dos milions d’euros anuals.

En cas d’imposar-se a les eleccions del setembre, els responsables d’Eines de País no descarten establir novament un mandat dividit en dues etapes per fer que la presidència passi per dues mans com ha passat en l’etapa Joan Canadell-Mònica Roca. En qualsevol cas, aposten per situar al capdavant de l’organisme un president que sigui empresari “en actiu” i connectat amb les problemàtiques del teixit en empresarial. Paral·lelament, han obert les portes a l’ANC perquè s’impliqui tot el que consideri en la campanya per tal de mobilitzar les bases empresarials en favor d’una llista que es reivindica com “apartidista” i obertament independentista.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut